Pokerturneringer og pokerspillere


Pokerturneringer er en stor del av poker. Det er her de beste av de beste kommer for å sloss om store premier, men også om heder og ære. Det finnes utallige pokerturneringer verden over, både store og små på nettet og utenfor nettet. Men de tre største der ute er: World Series of Poker (WSOP), European Poker Tour (EPT) og World Poker Tour (WPT).

World Series of Poker

Verdensserien i poker er en pokerturnering som har funnet sted i Las Vegas hvert år siden 1969. Det spilles ikke bare i én pokervariant, men i opptil flere hvert år. Da Tom Moore startet turneringen var førstepremien i Main Event 30 000 dollar, men denne har økt betraktelig og i 2006 var den på hele 12 millioner dollar.

European Poker Tour

Dette er en serie med turneringer i Texas hold’em som ble avholdt i 13 sesonger før det i 2016 ble gjort om til to turneringer; PokerStars Festival og PokerStars Championship. Dette er fordi turneringen har blitt sponset av PokerStars siden 2011.

World Poker Tour

WPT er en turnering for profesjonelle pokerspillere som ble først startet i 2002/3 av Stephen Lipscomb. Denne turneringen er litt annerledes da den sender live finalebordet i hver turnering. Dette blir deretter vist i over 150 land og de er nå i gang med å produsere sin 15. sesong.

Pokerspillere

Pokerspillere er det nok å ta av, og det er nok mange som også vil regne seg som en hobbyspiller. Men i toppen i 2017 så finner vi navn som: Nick Petrangelo, David Peters, Bryn Kenney – alle fra USA – og Sergio Aido fra Spania.

Det finnes også en lang rekke legendariske pokerspillere, men det er verdt å nevne spillere som Phil Hellmuth som er medlem av Poker Hall of Fame og har 13 World Series of Poker armbånd, Gus Hanson som har vunnet tre World Poker Tour turneringer og Doyle Brunson som er tidligere verdensmester og forfatter av pokerbøker.