Morsomme kortspill


Det er lite som er gøyere enn å ta et slag kort med gode venner, familien eller nye venner på internett. Det er en måte å være sosial med folk på, og kanskje til og med tjene litt penger på samme tid. Et enkelt søk på internett viser at det finnes millioner av ulike versjoner av kortspill, men noen spill er morsommere enn andre.

Mattis

Mattis er et morsomt kortspill som to til seks personer kan spille. Spillet foregår i to runder, hvor man i den første runden alltid skal ha tre kort på hånden. Man trekker fra bunken og man skal trekke inn kort som man vil spille med i neste runde. Spilleren med det høyeste kortet tar inn kortene til medspilleren. Det siste kortet fra trekkebunken trekkes ikke, og det blir da trumfen. I den andre runden skal man kvitte seg med kortene fra første runde ved å hele tiden legge på det høyeste kortet i samme farge. Taperen av spillet er Mattis.

Amerikaner

Amerikaner er et klassisk kortspill som har blitt brukt som underholdning på sosiale sammenkomster i mangfoldige år. Det ligner litt på Bridge og Spardame. Man bruker hele kortstokken og man tipper på forhånd på hvor mange stikk man tror man klarer å ta i løpet av spillet. Man skjuler kortene sine, og man får et stikk ved å legge på det høyeste kortet av den typen som spilles, eller et forhåndsbestemt trumfkort, i hver runde.