Forskjellige kortspill


I tillegg til bridge finnes det mange morsomme og spennende kortspill man kan spille, enten man er del av en vennegjeng med faste kortspillkvelder, eller om man vil spille på nettet.

Blackjack er et eksempel, der det gjelder å vinne over dealeren, eller huset, og oppnå så nær poengsummen 21 som mulig, ut fra bestemte regler. Om man bare vil spille for hyggens skyld, kan man selvsagt spille om «monopolpenger» eller hjemmelagede sjetonger, men det er også mulig å spille blackjack for å vinne penger. Da bør man kanskje ha spilt noen ganger, slik at man kjenner reglene og forstår måten man bør tenke på i spillet.

Poker er et annet spennende kortspill, som handler mye om strategi, og om at man spiller på hverandres følelser. I tillegg bør man være god til å lese de andre spillernes ansiktsuttrykk og kroppsbevegelser. Dette kommer med trening. Som med andre kortspill, kan man selvsagt spille i hyggelig lag om en mindre sum penger eller om sjetonger. Ofte er det følelsen av å vinne spillet som er det viktigste, og ikke nødvendigvis å vinne penger. Det er for øvrig ikke tillatt å spille poker der innsatsen er mer enn 1000 kroner per person i Norge. Imidlertid er det tillatt å spille poker på nettkasinoer, der det også gjelder visse regler for den enkelte nettside.

Det finnes hundrevis av morsomme kortspill som egner seg for familiehygge og kveldsaktivitet på hytteturen. De forskjellige kortspillene kan ha mange navn, og de aller fleste handler om å vinne med en blanding av strategi og litt flaks. Amerikaner, Spardam og Gris er noen eksempler, og mange som spiller mye, har egne regler som gjelder når man spiller sammen. Det kan også være lokale forskjeller i hvilke regler man benytter når man spiller. De fleste kortspill egner seg for to eller flere deltakere, og det er ofte veldig sosialt å spille kort – og en herlig avveksling til en ellers stressende hverdag. Om man ikke har noen å spille med, kan man også legge en kabal, som det også finnes utallige varianter av. Solitaire er kanskje den mest kjente kabalen, og den er også mulig å spille på nett eller på mobiltelefon.